top of page

OVER ONS

Schermafbeelding 2022-06-14 114148.jpg

Bij ons kies je voor kwaliteit op basis van jarenlange ervaring.

Gebroeders Nijs

Sinds jaar en dag is de naam Nijs een gevestigde waarde in en rondom Betekom. De Gebroeders Nijs starten hier in 1980 hun activiteiten en richten zich voornamelijk op landbouwwerken. Al snel kregen zij de vraag om ook kleinere grondwerken uit te voeren. Luc, een van de gebroeders, haalde de eerste graafmachine in huis en legde zich toe op particuliere graafwerken. Hier leerde hij gedurende 25 jaar de kneepjes van het vak en bouwde hij een klantenbestand op van zowel particulieren als professionelen. 

Het was dan ook niet geheel onverwacht dat de zonen van Luc al op jonge leeftijd goed hun weg vonden rond graaf- en landbouwmachines. Een passie die hij maar al te graag met hen deelden.

Jeroen, de oudste zoon, bemachtigde de nodige rijbewijzen en zat in een mum van tijd achter het stuur van een vrachtwagen. Met deze vaardigheden ging hij bij verschillende firma’s aan de slag en nam hij het transport voor zijn rekening.

Grondwerken Nijs

Ondertussen trad Axel, de jongste zoon, in de voetsporen van vader Luc en kocht hij voor zichzelf een eerste minigraver om kleinere grondwerken uit te voeren. Hij ging als zelfstandige aan de slag en begon zijn eigen firma, Grondwerken Nijs.

Een klein jaar na de oprichting van Grondwerken Nijs startte Luc bij zijn zoon in de zaak. Met een nieuwe dosis ervaring en expertise namen de werven in aantallen toe en begon de uitbreiding van het machinepark.  

Met steeds meer werven op de agenda, bleek er al snel nood te zijn aan eigen transport. Ook hier kon het bedrijf rekenen op versterking vanuit het familiefront. In 2018 vervoegde Jeroen het team en ging hij samen met zijn vader en broer aan de slag om Grondwerken Nijs naar een volgend niveau te brengen.

Het bedrijf groeide en er werd ingezet op extra personeel, zowel op de werven als op kantoor. Dit om een nog betere dienstverlening te garanderen en klanten sneller te bedienen. Met z'n allen werken ze nu aan de volgende stap die Grondwerken Nijs zal nemen.

Grondwerken Nijs_machines-58.jpg
bottom of page